Altındağ Belediyesi Ulucanlar Cezaevi Müzesinde ziyaretçi yoğunluğu yaşadı

Türkiye yakın döneminde en acı siyasi olaylardan birisini 12 Eylül 1980 yılında yaşadı. Gerçekleştirilen askeri darbe döneminde Ankara'daki Ulucanlar Cezaevi adından en çok söz ettiren yerlerden oldu.

Altındağ Belediyesi Ulucanlar Cezaevi Müzesinde ziyaretçi yoğunluğu yaşadı

Darbe ve darbe girişimleri ile dolu Türkiye'de izleri halen varlığını sürdüren 12 Eylül çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu. Bu dönemde çeşitli tutukluların yattığı ve insanların idam edildiği daha sonradan müze olan Ulucanlar Cezaevi darbenin yıl dönümünde bazı etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek müze olarak vatandaşların ziyaretine açılan Ulucanlar Müzesinde sergilenmek üzere bir eşya daha eklendi. Darbenin 44. yıl dönümünde Türk siyasetinin unutulmaz isimlerinden Muhsin Yazıcıoğlu'nun ceketi müzeye bağışlandı.

Altındağ Belediyesi Ulucanlar Cezaevi Müzesinde ziyaretçi yoğunluğu yaşadı

ÇOK SAYIDA ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

12 Eylül etkinlikleri kapsamında Ulucanlar Cezaevi müzesinde, 2015 yılında müzede çekilen Kafes filmi gösterimi ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olan Barış Konor’un 300 adet mumla gece ışıklandırması yaparak çektiği fotoğraflarda vatandaşların beğenisine sunuldu.

Altındağ Belediyesi Ulucanlar Cezaevi Müzesinde ziyaretçi yoğunluğu yaşadı - Resim : 2

12 Eylül haricinde de geniş bir dönemde çok sayıda yaşanmışlığı barındıran Ulucanlar Cezaevi Müzesi 2010 yılından beri müze olarak hizmet veriyor. Müzeyi ziyaret edenler zamanında burada mahkum olmuş ünlü isimlerin kaldıkları yerleri ve onlara ait eşyaları yakından inceleyebiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER