Altındağ Belediyesi ülkenin ilk sıfır atık okulunda çevreyi koruma bilinci veriyor

Her geçen yıl insanların ve tüm canlıların yaşam alanlarının kirlenmesi bu konunun ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Altındağ Belediyesi de bu konuda erken yaştan itibaren nesilleri eğitmeyi amaçlıyor.

Altındağ Belediyesi gençlere çevreyi koruma bilinci veriyor

Çevreyi koruma ve atık konusunda daha bilinçli davranmak adına Altındağ Belediyesi önemli bir hamleye imza atmıştı. Altındağ Belediyesi tarafından Başkent Millet Bahçesinde açılan ve hizmetine devam eden Sıfır Atık Eğitim ve Simülasyon Merkezi, Türkiye'nin ilk sıfır atık okulu olması ile ayrı bir öneme sahip olmuştu.

Altındağ Belediyesi ülkenin ilk sıfır atık okulunda çevreyi koruma bilinci veriyor

GENÇLERE ÇEVRE ELÇİSİ OLMA DAVETİ

İçerisinde bir çok atölye eğitimi yapılan ve gençlerin atık malzemelerden güzel eserler meydana getirdiği okul ile ilgili Altındağ Belediyesi yeni bir çağrıda bulundu. Belediyeden yapılan paylaşımda sıfır atık için harekete geç denilerek "Sevgili gençler, herkesi Başkent Millet Bahçesi içerisinde bulunan Sıfır Atık Eğitim Merkezimize gelip "Çevre Elçisi" olmaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Altındağ Belediyesi ülkenin ilk sıfır atık okulunda çevreyi koruma bilinci veriyor - Resim : 2

Ankara'nın farklı yerlerinden okullar Sıfır Atık Eğitim ve Simülasyon Merkezinden randevu alarak öğrencilerinin burada farkındalık sahibi olmasını sağlıyor. Öğrenciler buraya gelerek simülasyonlara katılıyor, atık ayrıştırma gibi aktiviteler ile sürecin nasıl ilerlediğine yakından şahit oluyor.

Çevre konusunda dünyada durumun giderek kötüleşmesi bu tarz programların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Konu ile ilgili resmi ve özel kurumlar tarafından ilerleyen dönemde yeni çalışmaların yapılması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER