Altındağ Belediyesi Teknofest ekibi Antalya'da birinci oldu!

Teknoloji konusunda ülke gençlerinin potansiyelini keşfetmesi adında büyük bir hamle olarak nitelendirilen Teknofest devam ediyor. Bu kapsamda Ekim ayında Adana'da gerçekleştirilecek büyük Teknofest öncesi heyecan Antalya'da yaşandı.

Altındağ Belediyesi Teknofest ekibi Antalya'da birinci oldu!

Milli Teknoloji hamlesi kapsamında T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ortaklığında gerçekleşen Teknofest bu sene 2-6 Ekim tarihlerinde Adana'da düzenlenecek. Yapılan ana Teknofest etkinliğine ek olarak farklı illerde de benzer etkinlikler düzenleniyor.

Bu kapsamda Antalya'da Teknofest Akdeniz adlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde yapılan Teknofest'te 25 farklı alanda genç yetenekler hünerlerini sergiledi.

ANTALYA'DAN ANKARA'YA BİRİNCİLİKLE DÖNECEKLER

1.5 Milyondan fazla başvuru alan, 49 ana ve 127 alt kategoride gerçekleşen Teknofest Akdeniz Teknoloji Yarışmalarında Altındağ Belediyesi 'de özel bir başarı elde etti. Altındağ Belediyesine bağlı Altındağ Alev Alatlı Bilim Merkezi Teknofest Atölyesi öğrencileri Turizm Teknolojileri Yarışmasında ödül kazandı.

Altındağ Belediyesi Teknofest ekibi Antalya'da birinci oldu!

Konu ile ilgili Altındağ Belediyesi tarafından yapılan paylaşımda "Altındağ Alev Alatlı Bilim Merkezi Teknofest Atölyesi öğrencilerimizden oluşan Alendo ekibimiz, Ankara Kalesi' ne yönelik geliştirdikleri sanal müzecilik oyunuyla Teknofest Akdeniz kapsamında Antalya'da düzenlenen Turizm Teknolojileri Yarışmasında Ticarileştirme Potansiyeli Ödülü kazandı" denildi.

Sahnede ödüllerini alan gençler diğer birinciler ve Selçul Bayraktar ile beraber poz vermeyi ihmal etmedi. Gençler Altındağ Belediyesi için de bir gurur kaynağı oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER