Altındağ Belediyesi Salı sohbetlerinde organ naklinin öneminden bahsedildi

Altındağ Belediyesi kurum bünyesinde hizmet veren personellerin daha donanımlı ve bilgili olabilmesi adına her salı seminerler düzenlemeye başlamıştı. Alanında uzman kişilerin gelip bilgiler verdiği seminerlerde bu hafta organ ve doku nakli konusu işlendi.

Altındağ Belediyesi organ nakli konulu seminer düzenledi

Sağlık konusunda on binlerce insan başka insanlardan organ nakli bekliyor. Bu konuda insanları organ ve doku nakli konusunda daha duyarlı olmaları için devlet ve özel kurumlar tarafından bir çok program gerçekleştiriliyor.

Altındağ Belediyesi Salı sohbetlerinde organ naklinin öneminden bahsedildi

ORGAN NAKLİ KONUSU DETAYLI OLARAK İŞLENDİ

Bir çok insanın eksik ve yanlış bilgiden dolayı uzak durduğu bu konu Altındağ Belediyesi Salı sohbetlerinin bu haftaki konusu oldu. Altındağ Belediyesi ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Uzman Dr. Huri Taştan tarafından bu konu farklı yönleri ile ele alındı. Seminerde, organ yetmezliğinin ve naklinin ne olduğu, organ nakli türleri, hangi organ ve dokuların naklinin yapılabileceği, kimlerin organ bağışında bulunabileceği konularından bahsedildi.

Altındağ Belediyesi Salı sohbetlerinde organ naklinin öneminden bahsedildi - Resim : 2

BAŞKAN TİRYAKİ ORGAN NAKLİ KONUSUNUN ÖNEMİNE İŞARET ETTİ

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'de salı sohbetinde işlenen bu konunun önemli olduğunu ifade etti. Başkan Tiryaki "Seminerde konuşulan konu oldukça önemli. Organ nakli, hayati önem taşıdığı için bu konuda mutlaka bilgilendirilme yapılması gerekiyor" dedi. Başkan Tiryaki sözlerini seminerlerin devam edeceğini söyleyerek noktaladı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER