Altındağ Belediyesi Şairler ve Yazarlar Evi Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

Ankara'da Altındağ Belediyesi ilçenin tarihi dokusuna uygun bir şekilde geçtiğimiz yıllarda bir müze açılışı gerçekleştirmişti. Türk edebiyatının saygın onlarca isminin tanıtıldığı müze kentteki edebiyat noktalarından birisi olarak varlığını sürdürüyor.

Altındağ Belediyesi Şairler ve Yazarlar Evi Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

Sık sık kültür sanat programları gerçekleştiren ve çok sayıda müzeyi bünyesinde barındıran Altındağ Belediyesi bu yönüyle de ön plana çıkıyor. İlçedeki ve Ankara'daki vatandaşların sanat ve edebiyat ile daha çok iç içe olması için yapılan yerlerden birisi de Altındağ Belediyesi Şairler ve Yazarlar Evi Müzesi olmuştu.

Altındağ Belediyesi Şairler ve Yazarlar Evi Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

YAZARLARIN ŞAHSİ EŞYALARINI GÖRME FIRSATI

Türk edebiyatına saygı niteliğindeki müzede 30 şair ve yazar yakından tanıtılıyor. Müzede yazarların hayatları yazmış oldukları eserlere dair bilgiler elde edilirken bir çok isminde kişisel eşyaları sergileniyor.

Edebiyatımızın önemli isimlerinden Ahmet Arif'in gözlüğü, Abdurrahim Karakoç'un daktilosu, Rasim Özdenören'in kalemi ve Hilmi Yavuz'un el yazıları müzede ziyaret edilebiliyor.

Altındağ Belediyesi Şairler ve Yazarlar Evi Müzesi ziyaretçilerini bekliyor - Resim : 2

ALTINDAĞ BELEDİYESİNDEN DAVET

Altındağ Belediyesi de sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak tüm vatandaşları müzeyi görmeye çağırdı. Belediye "Satırlarıyla, dizeleriyle ve ölümsüz eserleriyle edebiyat tarihimize adını altın harflerle yazdıran 30 önemli şairimiz ve yazarımızın eserlerinin yanı sıra, fotoğraflarını, yaşam öykülerini ve bazı kişisel eşyalarını bulabileceğiniz, Altındağ Belediyesi Şairler ve Yazarlar Müzemiz sizleri bekliyor" dedi.

Şairler ve Yazarlar Evi Müzesi sadece Pazartesi günü ziyarete kapalı. Kalan günlerde vatandaşlar müzeyi gezebiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER