Altındağ Belediyesi metruk binaların yıkımına başladı

Ankara'nın Altındağ ilçesinde uzun zamandır kimse tarafından kullanılmayan ve atıl durumda bulunan yapılan yıkılıyor. Bu işlem ile ilçenin görsel güzelliğinin artırılması amaçlanıyor.

Altındağ Belediyesi metruk binaların yıkımına başladı

Yerel yönetimlerin insanlara yönelik yaptığı hizmet çalışmaları kadar çevresel anlamda yapılan çalışmalarda büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda belediyeler sokaklarda gerekli bakım, onarım ve düzenleme çalışmaları yapıyor.

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR

Altındağ Belediyesi'de bu kapsamda ilçe mahallelerinde atıl durumda bulunan yapıları yıktıklarını duyurdu. Söz konusu yıkım ile beraber görsel anlamda rahatsız edici unsurların ortadan kalkmasının ve bu yerlerin her hangi art niyetli kişilere mesken olmamasının amaçlandığı öğrenildi.

Konu ile ilgili Altındağ Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirme paylaşımında "Mahallelerimizde görüntü kirliliğine yol açan ve mahalle halkının güvenliğini tehdit eden metruk yapıları yıkıyoruz. Daha güzel ve daha güvenli bir Altındağ için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verilmişti.

MODERN VE YAŞANILABİLİR ALTINDAĞ

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'de geçtiğimiz günlerde yapılan ilçe meclis toplantısında yapılan çalışmaların amacı konusuna değinmişti. Başkan Tiryaki "İlçemizin her köşesine ulaşarak daha modern ve daha yaşanılabilir bir Altındağ için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam ediyoruz" şeklinde konuşmuştu.

Altındağ Belediyesi metruk binaların yıkımına başladı

Altındağ ilçe halkıda mahallerinde gerçekleştirilen atıl yapı yıkımlardan dolayı memnuniyet duyduklarını ifade ediyor. Vatandaşlar bu yapıların kendilerini rahatsız edici türden olduklarını belirtiyorlar.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER