Altındağ Belediyesi koro seçmelerine yüzlerce kişi başvurdu

Geçtiğimiz günlerde Altındağ Belediyesi Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği koroları için seçmeler yapılacağı açıklanmıştı. Çok sayıda insanın başvuruda bulunduğu seçmeler tamamlandı.

Altındağ Belediyesi koro seçmelerine yüzlerce kişi başvurdu

Altındağ Belediyesinin yaptığı koro seçmeleri büyük ilgi topladı. 500 kişinin başvurduğu seçmelerde juri tarafından elemeler yapıldı ve koro eğitimine katılacak kişiler belirlendi. Seçilen isimler için ilerleyen günlerde eğitim süreci başlayacak.

Verilen koro eğitiminin öneminden bahseden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki insanların stresten uzaklaşma fırsatı yakaladığını ifade etti. Başkan Tiryaki "Korolarımız dinleyenleri mutlu ettiği gibi, katılanlar için de bir terapi gibi oluyor. Hem günlük yaşamın stresini üzerlerinden atıyorlar hem de hobi edinmiş oluyorlar. Yeni dönemde birbirinden renkli konserlere tanıklık edeceğimize canı gönülden inanıyorum" dedi.

Altındağ Belediyesi koro seçmelerine yüzlerce kişi başvurdu

ŞEF TAŞKENT EKİBİNE GÜVENİYOR

Altındağ Belediyesi tarafından verilen koro eğitiminde şeflik görevini Cengiz Taşkent'in üstleneceği belirtilmişti. Tamamlanan koro seçmeleri ile ilgili konuşan Koro Şefi Taşkent "ürk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği'ne gönül vermiş, aynı zamanda sesi iyi olan, ritim duygusu bulunan insanları koromuza kabul ediyoruz. Ses ve nota eğitiminin yanı sıra ud, bağlama ve keman gibi enstrümanların çalınmasıyla ilgili eğitim de veriyoruz. Umuyorum ki yeni sezonda, yeni ekibimizle yine çok güzel konserler düzenleyeceğiz" dedi.

Eğitim alan kursiyerler çeşitli programlar kapsamında izleyicilerin karşısına çıkıyor. Katılımcılar Türk Halk ve Sanat Müziğinden sevilen eserleri dinleyerek keyifli anlar geçiriyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER