Altındağ Belediyesi Filistin için Hamamönü'nde kermes yapacak

Aylardır devam eden savaşta Gazze'de şu ana kadar 40 binden fazla insanı katleden İsrail yönetimi farklı milletten insanları da hayattan koparmıştı. O isimlerden birisi de Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi olmuştu. Yaşanan bu olay sonrası Altındağ Belediyesi anlamlı bir adım attı.

Altındağ Belediyesi Filistin için Hamamönü'nde kermes yapacak

Aynı zamanda ABD vatandaşlığı bulunan Eygi geçtiğimiz günlerde Batı Şeria'da, Tel Aviv yönetiminin haksız politikalarını protesto ederken katledilmişti. Vefatı ile ülkemizde de büyük yankı bulan genç kadın için Altındağ Belediyesi bir kermes organizasyonu yapacak.

FİLİSTİNLİLER YARARINA HAMAMÖNÜNDE KERMES YAPILACAK

Altındağ Belediyesi yaptığı duyuruda 13 Eylül Cuma (yarın) Ayşenur Ezgi Eygi anısına, şehirde yaşayan Gazzelilerinde katılımıyla bir kermes düzenleyeceğini duyurdu. Yapılan kermes duyurusunda "AK Parti Altındağ İlçe Başkanlığı ve İlçe Kadın Kolları’nın organizasyonlarıyla, Hamamönü meydanında,Batı Şeria'da İsrail güçleri tarafından öldürülen Türk asıllı ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi anısına, Ankara’da bulunan Gazzeli kadın ve çocukların da katılımıyla ve onların yararına bir kermes düzenlenecek" denildi.

SAVAŞ BAŞLAYALI 1 SENE OLACAK

Kermese Ankara halkının ilgisinin yüksek olması bekleniyor. Önümüzdeki ay 1. yılını dolduracak Filistin - İsrail Savaşında bölgeye en çok insani yardımlar gönderen ülkelerden olan Türkiye çalışmalarına devam ediyor. İsrail ile ticareti durduran Türkiye bölgede savaşın durması adına diplomatik temaslarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER