Altındağ Belediyesi çölyak hastalarına gıda kolisi yardımı yapıyor

Ankara'nın ilçe belediyeleri vatandaşlara ekonomik destekler vermeye devam ediyor. Altındağ Belediyesi de ilçede ikamet eden çölyak hastaları için glütensiz gıda kolisi yardımı yapmayı sürdürüyor.

Altındağ Belediyesi çölyak hastalarına gıda kolisi yardımı yapıyor

Çölyak hastalarının glütensiz beslenmesi büyük önem taşıyor. Çölyak hastalarının 'Glütensiz' beslenme diyetlerine uyması gerekirken bu beslenme rutini dar gelirli vatandaşların bütçelerini aşıyor. Ankara'daki belediyeler çölyak hastaları için çeşitli yardımlarını sürdürürken Altındağ Belediyesi yılın ilk yarısında çölyak hastaları için yaptıkları toplam yardımla ilgili bilgi verdi.

Altındağ Belediyesi, ilçede ikamet eden çölyak hastalarına destek olmak için glütensiz gıda kolisi yardımlarını sürdürüyor. Ömür boyu glütensiz gıdalarla beslenmek zorunda olan çölyak hastalarının sesine kulak veren Altındağ Belediyesi, 2023 yılının ilk 10 ayında, 297 ihtiyaç sahibi aileye, 461 adet glüten içermeyen gıda kolisi yardımı yaptıklarını açıkladı.

ÇÖLYAK HASTALARINA ALTINDAĞ BELEDİYESİ'NDEN DESTEK

Özel beslenme gereksinimi olan çölyak hastalarının yüzünü güldüren Altındağ Belediyesi, ihtiyaç sahibi çölyak hastalarına yardım elini uzattı.

colyak-1.jpeg

Altındağ Belediyesi, ücretsiz glütensiz gıda desteği sağlarken ilçede ikamet eden çölyak hastalarının durumlarını raporla belgelemeleri halinde faydalandığını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, “Daima vatandaşlarımızın yanındayız" sinyali verdi.

colyak-5.jpeg

“BİZE İHTİYAÇ DUYULAN HER ALANDA VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Çölyakın buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen tepki sonucu ortaya çıkan bir hastalık olduğunu hatırlatan Altındağ Belediye Başkanı Balcı, "Bu hastalık maalesef dünyada her 70 insandan birinde görülecek kadar yaygın bir hastalık…

colyak-6.jpeg

Hastalığa son veren bir tedavi yok, ancak uygulanan bir diyetle iyileşme sağlanabiliyor. Çölyak hastalığının tedavisinde tek seçenek gluten içeren yiyeceklerin hayattan tamamen çıkarılmasıdır. Bu diyetin ise ömür boyu yapılması lazım.

colyak-7.jpeg

Bu da pek çok hasta ve hasta yakını için ciddi maliyet demek. Altındağ Belediyesi olarak bize ihtiyaç duyulan her alanda daima vatandaşlarımızın yanında olacağız" ifadeleri ile sözlerini sonlandırdı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER