Altındağ Belediyesi çölyak hastalarına gıda desteği veriyor

Sahip oldukları hastalıktan dolayı yaşamlarının sonuna kadar yeme alışkanlıklarını değiştirmek zorunda kalan çölyak hastalarına Altındağ Belediyesi tarafından yardımlar sürüyor. Belediye yaptığı paylaşımda yardım almak isteyenlerin yapması gerekenden bahsetti.

Altındağ Belediyesi çölyak hastalarına gıda desteği veriyor

Akıllara hamur işi yemekleri yiyememeleri ile akıllara gelen çölyak hastaları bir çok gıdadan uzak duruyor. Bazı yiyeceklerin ise glutensiz versiyonlarını tüketen çölyak hastaları, bu gıdaları bulma ve alma konusunda sıkıntılar yaşayabiliyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GIDA DESTEĞİ

Bu konuda Altındağ Belediyesi yaptığı paylaşım ile çölyak hastalarının yanlarında olduklarını belirtti. Yapılan paylaşımda "Altındağımızda ihtiyaç sahibi Çölyak hastalarına düzenli olarak glutensiz gıda desteği sağlamaya devam ediyoruz. Bu konudaki talepleriniz için Altındağ Belediyesi Altınay yardım birimimiz ile iletişime geçebilirsiniz" denildi.

Altındağ Belediyesi çölyak hastalarına gıda desteği veriyor

Maddi durumu iyi olmayan ve bu hastalıktan dolayı beslenme sıkıntısı çeken çölyak hastaları Gültepe mahallesinde bulunan Gültepe pazar yerine giderek Altınay yardım birimine başvuru yapıyor.

DÜZENLİ OLARAK YARDIMLAR YAPILIYOR

Başvuru işlemleri sonrasında söz konusu vatandaşlara Altındağ Belediyesi tarafından düzenli olarak glutensiz gıda desteği sağlanmaya devam ediliyor. İlçede onlarca vatandaş verilen yardımlar sayesinde hastalıklarını tetiklemeyecek gıdaları tüketme fırsatı yakalıyor.

Çölyak hastaları için bu tarz yardımlar büyük önem taşıyor. Farklı yaş gruplarında insanların yaşadığı bu rahatsızlığa yönelik benzer çalışmalar yürütülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER