Altındağ Belediyesi anne ve çocukları için tokat baskı etkinliği düzenledi

Ankara'nın Altındağ ilçesinde ikamet eden aileler için özel bir an yaşandı. Belediye yönetimi tarafından anneler ve evlatlarının aralarındaki bağları kuvvetlendirmek adına bir program gerçekleştirildi.

Altındağ Belediyesi anne ve çocukları için tokat baskı etkinliği düzenledi

Altındağ Belediyesi normal faaliyetlerine ek olarak sosyal anlamda da önemli çalışmalara imza atıyor. Yeni dönemde Belediye Başkanı olarak Veysel Tiryaki'nin yaptığı Altındağ ilçesinde renkli görüntülerin oluştuğu bir an yaşandı.

Altındağ Belediyesi anneler ve çocuklarının beraber eğlenebileceği Tokat baskı etkinliği düzenledi. Anneler çocukları ile beraber baskı işlemleri yaparken eğlenceli dakikalar geçirdi. Altındağ Belediyesi Hüseyingazi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyesi kadınlar çocukları ile birlikte kendilerine verilen bezlerin üstüne desenler yaptı.

Altındağ Belediyesi anne ve çocukları için tokat baskı etkinliği düzenledi

TOKAT BASKININ GEÇMİŞİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Anneler ve evlatlarının bir arada yaptığı etkinlikte eğitmen Gönül Çıtak katılımcılara baskıları nasıl yapacakları hakkında bilgiler verdi. Tokat baskı işlemi hakkında konuşan Çıtak "Tokat baskı sanatı, ıhlamur ağacından yapılan kalıplara kumaş boyaları sürülerek, pamuklu olan her türlü kumaşa baskı yapılarak uygulanıyor. Tokat baskı, eskiden sofra bezlerinde, yazmalarda kullanılıyordu. Şimdi ise birçok alanda kullanabiliyoruz. Etkinliğimizde çocuklara yönelik kalıplar seçtik" şeklinde konuştu.

BAŞKAN TİRYAKİ'DEN SANAT FAALİYETLERİNE DEVAM MESAJI

Güzel anların yaşandığı tokat baskı etkinliği ile ilgili Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki duygu ve düşüncelerini paylaştı. Başkan Tiryaki "Sanatsal ve kültürel etkinliklere alan açmayı oldukça önemsiyoruz. Çocuklarımızın yeni şeyler öğrendiğinde yüzlerinde oluşan gülümsemeyi görmek bizleri de çok mutlu ediyor. Altındağ Belediyesi olarak geleneksel sanatlarımıza sahip çıkma konusunda kararlıyız" dedi.

Altındağ ilçesinde farklı yaş grubundaki yetişkin ve çocuk bireylere yönelik faaliyetler sürüyor. Etkinlikler ile insanlar sevdikleri ile beraber sosyalleşme fırsatı yakalıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER