ABB'nin afet farkındalık eğitimleri devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bireylerde afet bilinci ve farkındalığı oluşturmak için eğitim programları düzenlenmeye devam ediyor. Belediyenin eğitimlerine katılım yoğunken afet bilinci için önemli bilgilere yer veriliyor.

ABB'nin afet farkındalık eğitimleri devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kent genelinde düzenlediği eğitim programları ile vatandaşların dikkatini çekmeye devam ediyor. ABB, başta deprem olmak üzere Türkiye’de sık sık görülen afetlere karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

ABB, söz konusu hedefi doğrultusunda birbirinden yeni eğitim programlarına imza atıyor. Bu doğrultuda ABB Afet İşleri Daire Başkanlığı ile Arama Kurtarma Derneği (AKUT) okullarda afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmak amacıyla ‘Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitimi’ veriyor.

ABB'DEN AFET FARKINDALIK VE TEMEL İLK YARDIM EĞİTİMİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte 7’den 70’e afet bilinci ve farkındalığı oluşturmak için eğitim programları düzenlenmeye devam ediyor. Afet İşleri Daire Başkanlığı ile AKUT (Arama Kurtarma Derneği), Başkentin hem merkez hem de çevre ilçelerindeki okullarda “Afet Farkındalık ve Temel İlk Yardım Eğitimi” gerçekleştiriyor.

toy-8086-1.jpg

Altındağ Gençlik Merkezi’nde düzenlenen ve alanında uzman eğitimcilerin katıldığı seminere son olarak Altındağ Atam İlkokulu öğrencileri ve velileri katıldı. Eğitimlerde afetlerden önce alınması gereken tedbirler, afet anında yapılması gereken doğru davranış şekilleri ve afet sonrası için yapılması gereken planlamalar detaylı olarak anlatıldı. Seminer sonrasında ise AKUT görevlileri öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

toy-8131.jpg

AFET FARKINDALIK EĞİTİMLERİ DEVAM EDECEK

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlara ve öğrencilere afet farkındalık eğitimlerinin devam edeceğini belirten Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak AKUT ile iş birliği içerisinde süre gelen eğitimlerimizden birini yaptık. Altındağ Gençlik Merkezi’ndeyiz.

toy-8074.jpg

Eğitimleri Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve Sivil Toplum Örgütlerinde de yapıyoruz ama bir tek bunlarla da yetinmiyoruz. Kendi çalışanlarımıza, Gençlik Merkezlerinden çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik eğitimlerimiz de devam edecek.

toy-8082.jpg

Okul öncesi çocukların, kreş çocuklarının da afet farkındalık eğitimlerini alması konusunda projelerimiz devam edecek ve bunlara da en kısa sürede başlayacağız.” değerlendirmesinde bulundu. Katılımcılar ise ABB ekipleri ile AKUT'a teşekkürlerini iletti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER