ABB yenilenen tarihi Ulus Hali'ni açacağı tarihi duyurdu!

86 yıllık geçmişe sahip olan Tarihi Ulus Hali'ni köhne görüntüsünden kurtararak modern bir yapıya kavuşturacak olan restorasyon ve tadilat çalışmaları sona erdi. Tarihi Ulus Hali açılış tarihi açıklandı.

ABB yenilenen tarihi Ulus Hali'ni açacağı tarihi duyurdu!

Ankara'nın en önemli değerleri arasında yer alan Tarihi Ulus Hali, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileme çalışmaları kapsamına alınmıştı. Ankaralıların en çok ziyaret ettikleri bölgelerin başında yer alan Ulus Hali'ni daha modern bir çehreye kavuşturmak amacı ile başlatılan yenileme çalışmalarında sona gelindi ve yenilenen yüzü ile modern Ulus Hali'nin açılacağı tarih belli oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan açılış töreni ile Tarihi Ulus Hali yeniden Ankaralılara hizmet vermeye başlayacak. 1937 senesinde inşa edilen hal son dönemde eskiyen yapısı ile kötü bir görüntüye neden olurken aynı zamanda hijyen tartışmalarının da yaşanmasına neden oluyordu.

TARİHİ ULUS HALİ NE ZAMAN AÇILACAK, AÇILIŞ TÖRENİ SAAT KAÇTA?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yayımlanan duyuru kapsamında Tarihi Ulus Çarşısı'nın yarın yani 20 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 11:00 itibari ile kapılarını ziyaretçilerine açacağı ilan edildi. Yapılan açıklamada "Ankara Büyükşehir Belediyesi, kapsamlı yenileme çalışmalarının ardından daha modern, hijyenik ve konforlu bir tesise dönüşen Tarihi Ulus Hali'ni açıyor.

ABB yenilenen tarihi Ulus Hali'ni açacağı tarihi duyurdu!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek açılış töreni 20 Aralık 2023 (Yarın) saat 11.00'de başlayacak ve Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları ile belirtilen frekanslar üzerinden canlı olarak yayımlanacak" denilerek açılış töreninin canlı olarak yayımlanacağını ilan etti. Anafartalar Caddesi Altındağ'da yer alan Tarihi Ulus Hali Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından orijinal mimarisine uygun olarak projelendirilerek Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından tadilata alınmıştı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER