Hilal Ayık kimdir, kaç yaşında, nereli, siyasi kariyeri nedir?

Ankara Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık'ın kim olduğu sorgulanmaya başladı. Yerel seçim sürecine girilirken güncel belediye başkanları ile aday belediye başkanları da merak edilmeye başladı. Haberankara.com okurları için Hilal Ayık'ın kimliği ve siyasi kariyerine dair merak edilenleri derledik.

Hilal Ayık kimdir, kaç yaşında, nereli, siyasi kariyeri nedir?

Oy kullanacak olan her vatandaşlar 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimler için geri sayıma başladı. Yerel seçimlerde oy kullanacak olan vatandaşlar, adaylar hakkında araştırmalarına devam ederken bir yandan da güncel belediye başkanlarının hayatlarına ilişkin bilgi sahibi olmak istiyor.

Ankara'nın Akyurt ilçesinde belediye başkanlığı görevini yürüten Hilal Ayık hakkında bilgi sahibi olmak isteyen Ankaralı seçmenler, ‘’Hilal Ayık kimdir, kaç yaşında, nereli?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Hilal Ayık'ın merak edilenlerini Haberankara.com okurları için derledik.

HİLAL AYIK KİMDİR?

Hilal Ayık, 1987 yılında Ankara’da doğmuştur. Yazılım uzmanı olan Ayık, 2010 yılında Bilkent Üniversitesi’nden mezun oldu ve yüksek lisans eğitimini TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde 2013 yılında tamamladı. İyi derecede İngilizce bilen Ayık, 2012 yılında ASOS (Askeri Sağlık Otomasyon Sistemi) projesinde yer alarak çalışma hayatına başladı.

Hilal Ayık kimdir, kaç yaşında, nereli, siyasi kariyeri nedir?

Daha sonraları Başbakanlık himayesinde yürütülen, Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü tarafından desteklenen GİGM (Göç İdaresi Genel Müdürlüğü) e-Oluşum projesinde görev alan Ayık, 2014 yılında bilişim sektöründe faaliyet gösteren özel bir şirkette yazılım uzmanı olarak çalışmaya başladı. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Bürokrat Ankaralılar Derneği (BADER) üyesidir.

Hilal Ayık kimdir, kaç yaşında, nereli, siyasi kariyeri nedir? - Resim : 2

2013 yılında AK Parti’de siyasi faaliyetlerine başlamıştır. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Akyurt Belediye Meclis Üyesi seçilmiş, 2014 ve 2016 yılları arasında AK Parti Akyurt İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır. 2016 ve 2018 yılları arasında AK Parti Akyurt İlçe Kadın Kolları Başkanlığı yapmıştır. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde MKYK üyesi seçilmiştir. Şimdilerde Akyurt Belediye Başkanı olarak görevini yürütmektedir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER