Ankara Akyurt'ta öğrenci servis ücretlerine yüzde 30 zam geldi!

Yeni yıl ile beraber açıklanan maaş zamlarının beraberinde pek çok zam haberi geldi. Kalem kalem açıklanan zamlar vatandaşların bütçe dengelerini sarsmaya devam ederken çocuğu okula giden Ankaralılar için kötü haber geldi. Akyurt ilçesinde servis ücretlerine zam yapıldığı öğrenildi.

Ankara Akyurt'ta öğrenci servis ücretlerine yüzde 30 zam geldi!

Ülkemizde artan maliyetler fiyatları etkilemeye devam ediyor. Asgari ücrete gelen yeni yıl zammının ardından pek çok kalemde fiyat artışı yaşanırken Akyurt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, öğrenci taşıma ücretlerine yaklaşık yüzde 30 oranında zam yapıldığını duyurdu.

Ankara'dan gelen zam haberinin detayları merak edilirken zamlı tarifeler de açıklandı.

AKYURT'TA ÖĞRENCİ SERVİS ÜCRETLERİNE ZAM

Akyurt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, 2024 yılında geçerli olacak öğrenci servis taşıma ücretlerini belirledi. Akyurt Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Refah, servis işletmecileri ile gerçekleştirilen toplantı sonrasında öğrenci taşıma ücretlerine yaklaşık yüzde 30 zam yapıldığını duyurdu.

Ankara Akyurt'ta öğrenci servis ücretlerine yüzde 30 zam geldi!

Toplantıda alınan karara göre yeni fiyat tarifesi şöyle olacak:

0-1 kilometre arası mesafe için aylık ücret 900 TL

1-3 kilometre arası mesafe için aylık ücret bin

3-6 kilometre arası mesafe için aylık ücret bin 72 TL

6-10 kilometre arası mesafe için aylık ücret bin 250 TL

Ayrıca 10 kilometreyi aşan her bir kilometre için 169 TL ek ücret alınması kararlaştırılırken servis taşıma ücretlerinin aylık ödenebileceği aktarıldı.

Ankara Akyurt'ta öğrenci servis ücretlerine yüzde 30 zam geldi! - Resim : 2

Akyurt'ta alınan zam kararına ek olarak bir de peşin ödeme yapılması halinde vatandaşlara yüzde 5 indirim uygulanacağı belirtildi. Söz konusu zammın ardından Ankara'daki diğer ilçelerin konuya ilişkin kararı da merak ediliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER