Akyurt’ta Ahilik Haftası coşkuyla kutlandı!

Ankara'nın Akyurt ilçesinde, geleneksel Ahilik Haftası kutlamaları ile bir araya geldi. 36. Ahilik Haftası'nın coşkuyla kutlandığı etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti.

Akyurt’ta Ahilik Haftası coşkuyla kutlandı!

Akyurt ilçesi, geleneksel Ahilik Haftası kutlamaları ile bir araya geldi. 36. Ahilik Haftası'nın coşkuyla kutlandığı etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşti. Kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından öğrenciler, Ahilik Haftası hakkında yazdıkları şiirleri okuyarak, Ahilik yemini ettiler. Ankara Kulübü Akyurt Şubesi seymenleri ve Akyurt Belediyesi Mehteran Takımı da sahnede yer alarak vatandaşlara geleneksel Türk müziği ile unutulmaz anlar yaşattılar.

Tören sırasında okunan duaların ardından, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ve Kaymakam Mehmet Tunç, Akyurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan stantları ziyaret etti. Gençlerin meslek alanlarındaki projelerini inceleyen Başkan Ayık, Ahilik kültürünün önemini vurgulayarak, Ahilik Haftası etkinliklerinin bu değeri yaşatma misyonunu taşıdığını belirtti.

"ANADOLU’NUN EN ÖNEMLİ DEĞERLERİNDEN BİRİSİ DİYEBİLİRİZ"

Başkan Ayık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Etkinliğimizin amaçlarından birisi tabii ki bir araya gelmek, paylaşmak, o tencerenin başına geçmek, birbirimizle dayanışma içerisinde hareket etmek. Fakat her şeyden önce Ahilik kültürünün de altını çizmek. Bu bizim çok önemli değerlerimizden birisi, Anadolu’nun en önemli değerlerinden birisi diyebiliriz. Bugün baktığımızda iyi insan olmanın temelinde de, iyi bir esnaf olmanın temelinde de, tüccar olmanın temelinde de yine aynı değerler yatıyor. Aslında kısaca biz kendi maneviyatımıza dayalı değerlerimize sahip çıkarsak genel olarak hayatımızda pek çok konuyu da çözeriz diye düşünüyorum" dedi.

"MESLEK LİSELİ GENÇLERİMİZ"

Başkan Ayık ayrıca, Ahilik Haftası kutlamalarının bu yıl meslek lisesi öğrencileriyle düzenlendiğine dikkat çekerek, "Ahilik kültürünü yaşatacak olan gençlerimiz, meslek liseli gençlerimiz. Her birisi uzmanlaştıkları alanda en iyisi olmak için mücadele edecekler" şeklinde konuştu.

Akyurt ilçesi, Ahilik Haftası'nı coşkuyla kutlama etkinlikleriyle, geleneksel değerlerini yaşatarak gelecek nesillere aktarma kararlılığını bir kez daha gösterdi. Bu anlamlı kutlamalar, toplumun dayanışma ve kültürel bağlarını daha da güçlendirmeye devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER