Akyurt Belediyesi ilçedeki öğrencileri Çanakkale'ye götürdü

Türk Milletinin bağımsızlığına olan bağlılığının en önemli örneklerinden olan Çanakkale Savaşı nesilden nesile anlatılmaya devam ediliyor. Yıl boyunca her yaştan insan savaşın yaşandığı tarihi yerleri ziyaret ediyor.

Akyurt Belediyesi ilçedeki öğrencileri Çanakkale'ye götürdü

Ankara'nın Akyurt ilçesinde, gençlerin milli ve manevi değerlerine sahip çıkması adına önemli bir organizasyon gerçekleştiriliyor. Her sene ilk ve ortaokul öğrencileri Çanakkale'ye geziye götürüyor.

Çanakkale Savaşı'nın yaşandığı yerler Türkiye'nin kuruluşuna giden süreçte çok önemli bir rol oynamıştı. Yoksulluklar ve imkansızlıklar içinde düşmana vatan toprağını teslim etmeyen Türk Askeri yazdığı destan ile bugün bile adından söz ettirmeyi başarmıştı.

AKYURTLU ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE'DE

Sonra gelen nesiller ise bu önemli savaşı unutturmamak için harekete geçmiş ve alana geziler düzenlemeye başlanmıştı. Ülkenin en çok ziyaret edilen yerleri arasında olan Çanakkale bölgesine ziyarete gidenler arasında son olarak Akyurtlu genç öğrencilerde yer aldı.

Akyurt Belediyesi her sene olduğu gibi bu senede ilk ve ortaokul düzeyindeki öğrenciler için Çanakkale gezisi düzenledi. Konu ile ilgili Belediye tarafından yapılan paylaşımda “Akyurtlu öğrenciler ecdadıyla buluşuyor. Her yıl Akyurt Belediyemiz ve Akyurt Milliği Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilçemizde eğitim gören Ortaokul ve Lise öğrencilerimizi Çanakkale'ye götürüyoruz" ifadelerine yer verildi.

SAVAŞIN YAŞANDIĞI YERLER GEZİLDİ

Kalabalık bir kafile halinde Çanakkale'ye giden öğrenciler Çanakkale'de şehitliklerde ve tarihi alanlarda gezilerine rehber eşliğinde devam etti. Öğrenciler Anzak Koyu, Arı Burnu ve Conkbayırı gibi yerlere giderek rehberlerden o bölgelerde neler yaşandığına dair bilgiler aldı.

Öğrencilerin Çanakkale Savaşı'na dair en önemli olayların yaşandığı yerleri görüp geri dönmesi bekleniyor. Akyurt Belediyesinin ilerleyen yıllarda da Çanakkale gezileri düzenlemesi ön görülüyor

SONRAKİ HABER